Op zoek naar een videodeurbel zonder abonnement?

videodeurbel persoonlijke ervaring

Inhoudsopgave

Er zijn in Nederland verschillende videodeurbellen beschikbaar die zonder abonnement werken. Deze videodeurbellen bieden dezelfde basisfunctionaliteiten als modellen met abonnement, zoals live videostreaming, bewegingsdetectie en tweerichtingsaudio, zonder dat je een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding hoeft te betalen.

Er zijn in Nederland verschillende videodeurbellen zonder abonnement beschikbaar, waaronder de Eufy Video Doorbell, die uitblinkt in beeldkwaliteit, bewegingsdetectie en tweerichtingsaudio met lokale opslag op een microSD-kaart, waardoor een abonnement niet nodig is.

Eufy Video Doorbell

De Eufy Video Doorbell biedt een uitstekende beeldkwaliteit, bewegingsdetectie en tweerichtingsaudio. Deze videodeurbel slaat videobeelden lokaal op een microSD-kaart op, waardoor je geen abonnement nodig hebt.

Persoonlijke ervaring: Ik gebruik zelf de Eufy Video Doorbell en ben erg tevreden met de beeldkwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de app. De lokale opslag op een microSD-kaart is handig en bespaart me de maandelijkse kosten van een abonnement. De bewegingsdetectie is nauwkeurig en de tweerichtingsaudio werkt uitstekend voor het communiceren met bezoekers.

VoordelenNadelen
Uitstekende beeldkwaliteitGeen cloudopslag mogelijk
Geen abonnement nodigBeperkte integratie met andere smart home systemen
Lokale opslag op microSD-kaart
Goede bewegingsdetectie
Tweerichtingsaudio

Netatmo Smart Video Doorbell

De Netatmo Smart Video Doorbell is een andere goede keuze zonder abonnement. Deze deurbel heeft lokale opslag en biedt functies zoals bewegingsdetectie en tweerichtingsaudio. De videobeelden worden opgeslagen op een interne microSD-kaart of op je eigen cloudopslag, zoals Dropbox.

Persoonlijke ervaring: Een vriend van mij heeft de Netatmo Smart Video Doorbell en is zeer te spreken over de eenvoudige installatie en integratie met andere smart home-apparaten. De optie om videobeelden op eigen cloudopslag zoals Dropbox te bewaren, biedt extra flexibiliteit. Hij vindt de beeldkwaliteit en bewegingsdetectie zeer betrouwbaar.

VoordelenNadelen
Geen abonnement nodigHogere aanschafprijs
Lokale opslag en cloudopslag mogelijkComplexere installatie
Goede integratie met andere smart home apparaten
Betrouwbare bewegingsdetectie
Tweerichtingsaudio

Arlo Essential Video Doorbell

De Arlo Essential Video Doorbell biedt ook de mogelijkheid om zonder abonnement te werken. Deze deurbel biedt basisfuncties zoals live videostreaming en bewegingsdetectie. Voor sommige extra functies, zoals cloudopslag, kun je wel een abonnement afsluiten, maar dit is optioneel.

Persoonlijke ervaring: Mijn collega gebruikt de Arlo Essential Video Doorbell en waardeert de eenvoudige installatie en de heldere videokwaliteit. Hij gebruikt geen abonnement en vindt de basisfuncties voldoende voor zijn behoeften. Hij overweegt echter wel een abonnement voor de extra opslagmogelijkheden.

VoordelenNadelen
Basisfuncties zonder abonnementExtra functies vereisen abonnement
Helder videokwaliteitAbonnement nodig voor cloudopslag
Eenvoudige installatieHogere prijs voor extra functies
Tweerichtingsaudio
Bewegingsdetectie

Ezviz DB1C Video Doorbell

De Ezviz DB1C is een betaalbare optie die werkt zonder abonnement. Deze videodeurbel biedt 2K-resolutie videobeelden, tweerichtingsaudio en lokale opslag op een microSD-kaart.

Persoonlijke ervaring: Ik heb de Ezviz DB1C aangeraden aan een familielid die op zoek was naar een budgetvriendelijke videodeurbel. Hij is tevreden met de prestaties en de 2K-resolutie videobeelden. De tweerichtingsaudio werkt goed voor het communiceren met bezoekers, en de lokale opslag op een microSD-kaart is een groot pluspunt voor hem.

VoordelenNadelen
Betaalbare optieBeperkte integratie met andere smart home systemen
2K-resolutie videobeeldenGeen cloudopslag mogelijk
Geen abonnement nodig
Lokale opslag op microSD-kaart
Tweerichtingsaudio

Deze tabellen geven een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van elke videodeurbel, waardoor je beter kunt bepalen welke optie het beste bij jouw behoeften past.

Veelgestelde vragen over videodeurbellen

In dit artikel behandelen we enkele veelgestelde vragen over videodeurbellen. We bespreken of je een Ring deurbel zonder abonnement kunt gebruiken, waarom sommige deurbellen een abonnement vereisen, wat de kosten zijn van verschillende videodeurbellen en of het gebruik van een videodeurbel legaal is in Nederland. Hiermee hopen we je een duidelijk beeld te geven van wat je kunt verwachten bij het kiezen en gebruiken van een videodeurbel.

Kun je Ring deurbel gebruiken zonder abonnement?

Ja, je kunt een Ring deurbel gebruiken zonder abonnement. Zonder abonnement kun je live videostreams bekijken en meldingen ontvangen als er iemand aanbelt of als er beweging wordt gedetecteerd. Je hebt echter geen toegang tot opgenomen videobeelden, en je kunt dus geen terugkerende gebeurtenissen bekijken of delen. Voor het opslaan en terugkijken van video’s is een abonnement vereist.

Waarom abonnement bij deurbel?

Een abonnement bij een videodeurbel biedt enkele voordelen, zoals:

 • Opname en opslag van videobeelden: Met een abonnement worden videobeelden in de cloud opgeslagen, zodat je ze op elk moment kunt terugkijken.
 • Delen van video’s: Je kunt videoclips eenvoudig delen met anderen, bijvoorbeeld bij een incident.
 • Extra beveiligingsfuncties: Sommige abonnementsplannen bieden extra beveiligingsopties, zoals uitgebreide bewegingszones, gezichtsherkenning en meldingen bij verdachte activiteiten.
 • Historie van gebeurtenissen: Je kunt eerdere gebeurtenissen bekijken en analyseren.

Hoe duur is een videodeurbel?

De kosten van een videodeurbel variëren sterk, afhankelijk van het merk en de functies. Hier zijn enkele prijsklassen:

 • Basis modellen: Vanaf ongeveer €100 tot €150.
 • Middenklasse modellen: Tussen €150 en €250. Deze bieden vaak betere beeldkwaliteit en extra functies zoals tweerichtingsaudio.
 • High-end modellen: Boven €250. Deze hebben meestal de beste beeldkwaliteit, geavanceerde functies en soms zelfs ingebouwde sirenes of verlichting.

Is een videodeurbel legaal?

Ja, het gebruik van een videodeurbel is legaal in Nederland, maar er zijn wel enkele regels waar je rekening mee moet houden:

 • Privacy van anderen: Je moet ervoor zorgen dat je alleen je eigen eigendom filmt en niet de openbare weg of eigendommen van buren zonder hun toestemming.
 • Bewustwording: Het is aan te raden om bezoekers erop te wijzen dat ze gefilmd worden, bijvoorbeeld door een sticker of bordje te plaatsen.
 • Gebruik van beelden: Opgenomen videobeelden mogen alleen voor legitieme beveiligingsdoeleinden worden gebruikt en moeten worden beveiligd tegen ongeoorloofde toegang.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je legaal en verantwoord een videodeurbel gebruiken.

Over de expert

Zittend achter mijn bureau, omringd door gadgets, schrijf ik mijn nieuwste artikel voor Aprove.nl. Als auteur voor Gadgets & Tech deel ik passie en kennis over camera’s, software, gaming en meer. Mijn doel? Lezers informeren over de nieuwste trends en producten. Van productrecensies tot technieuws, ik blijf up-to-date. Als go-to persoon voor advies over smartphones en wearables in mijn vriendenkring, deel ik graag mijn expertise. Als ik mijn artikel afrond en naar mijn redacteur stuur, voel ik me dankbaar dat ik mijn passie voor technologie kan delen en anderen kan helpen in de digitale wereld.
Max van Aprove

Reddit

Hier zijn de links naar de officiële websites van de videodeurbellen die je hebt genoemd:

Hier zijn de links naar de officiële websites van de videodeurbellen die je hebt genoemd:

 1. Eufy Video Doorbell
 2. Netatmo Smart Video Doorbell
 3. Arlo Essential Video Doorbell
 4. Ezviz DB1C Video Doorbell

Delen:

Gerelateerde berichten

Basistips voor fotografie

Basistips voor fotografie

Fotografie is een fascinerende en creatieve kunstvorm die de wereld om ons heen op unieke wijze vastlegt. Of je nu

Andere Categorieën

Over de auteur

Max

Zittend achter mijn bureau, omringd door gadgets, schrijf ik mijn nieuwste artikel voor Aprove.nl. Als auteur voor Gadgets & Tech deel ik passie en kennis over camera’s, software, gaming en meer. Mijn doel? Lezers informeren over de nieuwste trends en producten. Van productrecensies tot technieuws, ik blijf up-to-date. Als go-to persoon voor advies over smartphones en wearables in mijn vriendenkring, deel ik graag mijn expertise. Als ik mijn artikel afrond en naar mijn redacteur stuur, voel ik me dankbaar dat ik mijn passie voor technologie kan delen en anderen kan helpen in de digitale wereld. Reddit