Mijn ervaring met woonveilig zonder abonnement

woonveilig zonder abonnement

Inhoudsopgave

Toen ik op zoek ging naar een alarmsysteem voor mijn huis, werd ik overspoeld met advertenties voor ‘gratis’ alarmsystemen. Wat ik echter snel ontdekte, is dat deze gratis systemen vaak gepaard gaan met hoge maandelijkse kosten en lange contracten. Daarom besloot ik te kiezen voor Woonveilig, een alarmsysteem zonder abonnement. In deze blog deel ik mijn persoonlijke ervaring en bespreek ik de voordelen en nadelen van een dergelijk systeem.

 • Mijn ervaring met Woonveilig zonder abonnement is zeer positief, omdat het systeem betaalbaar, eenvoudig te installeren en flexibel is zonder lange contracten en hoge maandelijkse kosten.

Gratis alarmsystemen: een dure valstrik

Bij mijn zoektocht kwam ik talloze aanbiedingen tegen voor gratis alarmsystemen. Maar al snel ontdekte ik dat deze systemen in werkelijkheid erg duur kunnen zijn. Veel van deze systemen worden geïnstalleerd en onderhouden door BORG gecertificeerde bedrijven. Hoewel een BORG certificering een zekere kwaliteit garandeert, is deze vaak alleen noodzakelijk als je verzekeringsmaatschappij hierom vraagt. Bovendien vereisen deze systemen vaak een traditionele vaste telefoonlijn voor doormeldingen, waardoor je niet kunt overstappen op voordelige VoIP-oplossingen.

Als consument is de kans klein dat je een BORG gecertificeerd alarmsysteem echt nodig hebt. Het is belangrijk om vooraf te controleren of jouw verzekeringsmaatschappij deze verplichting oplegt. Daarnaast is het cruciaal om de volgende zaken te controleren voordat je een keuze maakt:

 • Word je gevraagd om een langdurig contract te ondertekenen?
 • Wat zijn de maandelijkse kosten?
 • Zijn de installatiekosten inbegrepen?
 • Zijn de onderhoudskosten inbegrepen?
 • Zijn de telefoonkosten voor in- en uitschakelen en dagelijkse systeemcontroles inbegrepen?

Door deze vragen te beantwoorden, kun je de totale kosten over meerdere jaren inschatten en een weloverwogen keuze maken.

Waarom ik voor Woonveilig kies

Woonveilig biedt als eerste in Nederland een op internet gebaseerd alarmsysteem. Dit systeem heeft geen BORG certificering nodig en maakt geen gebruik van een traditionele telefoonaansluiting. Het enige wat je nodig hebt is een internetmodem met een vrije ethernetaansluiting. Woonveilig heeft voor mij een aantal belangrijke voordelen:

 1. Eenvoudige Installatie en Onderhoud: Het systeem is eenvoudig zelf te installeren en te onderhouden. Mocht je toch hulp nodig hebben, dan kan een professionele installateur het voor je doen.
 2. Lage Maandelijkse Kosten: Voor de beveiligingsdienst betaal je slechts € 8,95 per maand. Dit is een vast bedrag, inclusief een onbeperkt aantal alarmmeldingen.
 3. Geen Langdurig Contract: Woonveilig is maandelijks opzegbaar, waardoor je niet vastzit aan een langdurig contract.
 4. Kostenvoordeel: Na vier jaar betaal je in totaal slechts € 728,60, inclusief de eenmalige kosten van het systeem (€ 299,-). Dit is vaak tot wel 60% goedkoper dan traditionele systemen.

Voordelen en Nadelen van Woonveilig

Voordelen:

 • Geen langdurig contract
 • Lage maandelijkse kosten
 • Eenvoudige installatie en onderhoud
 • Geen traditionele telefoonaansluiting nodig
 • Kostenefficiënt op de lange termijn

Nadelen:

 • Niet BORG gecertificeerd (kan een eis zijn van sommige verzekeraars)
 • Afhankelijk van een stabiele internetverbinding

Conclusie

Mijn ervaring met Woonveilig zonder abonnement is zeer positief. Het systeem biedt de flexibiliteit en kostenefficiëntie die ik zocht, zonder vast te zitten aan lange contracten en hoge maandelijkse kosten. Door goed te onderzoeken wat je verzekeringsmaatschappij vereist en de totale kosten over meerdere jaren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen keuze maken voor een alarmsysteem dat echt bij jouw behoeften past.

Over de expert

Zittend achter mijn bureau, omringd door gadgets, schrijf ik mijn nieuwste artikel voor Aprove.nl. Als auteur voor Gadgets & Tech deel ik passie en kennis over camera’s, software, gaming en meer. Mijn doel? Lezers informeren over de nieuwste trends en producten. Van productrecensies tot technieuws, ik blijf up-to-date. Als go-to persoon voor advies over smartphones en wearables in mijn vriendenkring, deel ik graag mijn expertise. Als ik mijn artikel afrond en naar mijn redacteur stuur, voel ik me dankbaar dat ik mijn passie voor technologie kan delen en anderen kan helpen in de digitale wereld.

Reddit

Overige publicaties

Delen:

Gerelateerde berichten

Andere Categorieën

Over de auteur

Max

Zittend achter mijn bureau, omringd door gadgets, schrijf ik mijn nieuwste artikel voor Aprove.nl. Als auteur voor Gadgets & Tech deel ik passie en kennis over camera’s, software, gaming en meer. Mijn doel? Lezers informeren over de nieuwste trends en producten. Van productrecensies tot technieuws, ik blijf up-to-date. Als go-to persoon voor advies over smartphones en wearables in mijn vriendenkring, deel ik graag mijn expertise. Als ik mijn artikel afrond en naar mijn redacteur stuur, voel ik me dankbaar dat ik mijn passie voor technologie kan delen en anderen kan helpen in de digitale wereld. Reddit