Creëer eenheid in je huis met deurbeslag

Creëer eenheid in je huis met deurbeslag

Inhoudsopgave

Ga jij renoveren en vind je het moeilijk om een stijl te bepalen en deze consistent door te voeren? Door je deurbeslag zorgvuldig uit te kiezen, kun je een uniforme look creëeren die door het hele huis terugkomt, zowel binnen als buiten.

Het belang van deurbeslag

Deurbeslag heeft een functionele rol, maar je kunt het ook zien als een decoratief accent dat bijdraagt aan je interieurstijl. Er zijn een hoop verschillende soorten deurbeslag, waardoor er voor iedereen passend deurbeslag te vinden is. Van klassiek en landelijk tot modern en industrieel: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Deurbeslag voor binnen en buiten

Vaak wordt er bij het vervangen van het deurbeslag gedacht aan binnen óf buiten, terwijl deze twee hand in hand gaan. Deurbeslag binnendeur en deurbeslag buitendeur zijn heel eenvoudig op elkaar af te stemmen, zodat je voor alle deuren deurbeslag in dezelfde kleur, materiaal en afwerking kunt gebruiken.

Verschillen tussen binnendeurbeslag en buitendeurbeslag

Hoewel je qua uitstraling hetzelfde soort deurbeslag voor binnen en buiten kunt gebruiken, zijn er wel een paar belangrijke verschillen:

  • Materiaal: Deurbeslag voor buiten moet tegen alle weersomstandigheden kunnen. Buitendeurbeslag is daarom gemaakt van robuuste materialen, zoals RVS. Voor binnendeuren is de materiaalkeuze minder belangrijk, omdat binnendeurbeslag niet in aanraking komt met bijvoorbeeld regen.
  • Beveiliging: Voordeurbeslag is inbraakwerend en is voorzien van SKG keurmerk en/of kerntrekbeveiliging. Dit noemen we veiligheidsbeslag. Je wil natuurlijk niet dat een inbreker gemakkelijk binnen kan dringen. Binnen volstaan dan weer eenvoudige sloten of zelfs alleen een deurklink zonder slot.
  • Prijs: Doordat buitendeurbeslag en voordeurbeslag dus bepaalde beveiligingseisen hebben, is dit duurder dan binnendeurbeslag.

Deurbeslag binnen vervangen

Deurklinken zijn er op rozet en op schild. Op rozet zijn ze een stuk strakker en minimalistischer, dus als je de mogelijkheid hebt is dit zeker aan te raden. Maar mooie schilden misstaan ook zeker niet. Het is ook een goed idee om deurstoppers te bevestigen, zo voorkom je beschadigingen aan deurkrukken, meubels en muren.

Deurbeslag buiten vervangen

Wordt je voordeur geschilderd of krijg je een nieuwe voordeur? Perfect, want dan heb je carte blanche. Je hoeft dan geen rekening te houden met oude gaten in de deur. Je kunt kiezen voor een deurgreep of deurknop om de deur mee open te maken. Neem ook ineens de brievenbus, deurbel en het huisnummer mee in je renovatie.

Delen:

Gerelateerde berichten

Het belang van regenwateropvang

Tegenwoordig is de vraag naar drinkwater stijgend en veroorzaakt klimaatverandering steeds meer extremen in het weer, hierdoor wordt het steeds

Andere Categorieën

Over de auteur