Stijlvolle zonbeschermingstips voor mannen en vrouwen

Stijlvolle zonbeschermingstips voor mannen en vrouwen

Inhoudsopgave

Tegenwoordig is het belangrijk om zonbescherming niet over het hoofd te zien. Zelfs als je niet binnenkort op zomervakantie gaat, is het nog steeds essentieel om je huid en lichaam tegen de zon te beschermen. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is huidkanker momenteel de meest voorkomende soort kanker in Nederland, met 80.000 mensen die in 2021 de diagnose kregen. Volgens de Nederlandse Kankerbestrijding (KWF) verhoogt verbranding door de zon het risico op huidkanker. Dit komt doordat je DNA verandert waar je verbrand bent, en deze DNA-verandering kan later kanker worden door fouten in de celdeling.

Daardoor zijn veel merken en bedrijven de afgelopen jaren begonnen met het uitbrengen van producten die zijn ontworpen om zonbescherming te verbeteren. Dit omvat zonnebrillen voor oogbescherming, shorts en kleding voor huidbescherming, en andere accessoires voor extra bedekking tegen felle zon. Als je weet waar je op moet letten, kun je een zomerse outfit samenstellen die optimale zonbescherming biedt en er toch stijlvol uitziet. Hieronder delen we stijlvolle zonbeschermingstips voor zowel mannen als vrouwen:

Het dragen van een zonnebril

Investeren in een zonnebril is een van de beste manieren om je ogen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Gelukkig bieden de meeste brillenmerken en -winkels tegenwoordig 100% UVA- en UVB-bescherming op hun zonnebrillen. Deze getinte lenzen helpen felle zonnestralen te filteren of blokkeren, zodat je niet hoeft te knijpen en je ogen niet hoeft te spannen, terwijl ze je hoornvlies beschermen tegen zonschade.

Als je op zoek bent naar frisse merken om je te onderscheiden van de gebruikelijke brillenopties, kun je kijken naar Polaroid zonnebril, die allemaal zijn uitgerust met hoogwaardige gepolariseerde lenzen. Deze speciaal gecoate zonnebrillenglazen elimineren felle zonneschitteringen en verhogen het contrast van het zicht, terwijl kleuren helderder lijken in plaats van dof zoals bij de meeste zonnebrillen. De ontwerpen van Polaroid zijn gebaseerd op bekende silhouetten, zoals de PLD4155, die is geïnspireerd op de klassieke Wayfarer-vorm. Ze zijn ook verkrijgbaar in leuke en speelse ontwerpen voor zomerse uitstapjes, zoals de PLD6185, die gekleurde transparante monturen heeft.

Accessoires voor de schaduw

Naast het beschermen van je ogen, is het ook belangrijk om de rest van je huid en lichaam te beschermen. Accessoires zijn niet alleen bedoeld om je zomerse look compleet te maken. Sommige accessoires kunnen namelijk extra schaduw bieden tegen de zon en zo vaak onbedekte gebieden beschermen. Dit artikel voor de Stay Out of the Sun Day benadrukt het belang van het dragen van hoeden om de huid te beschermen tegen overmatige blootstelling aan UV-stralen.

In plaats van alleen petten te dragen, kun je met breedgerande hoeden ervoor zorgen dat gebieden zoals de oren en nek bedekt zijn. Experts merken op dat de huid van de oren zeer gevoelig is voor zonnebrand en zonneschade, en onderzoek heeft aangetoond dat huidkankers die op het oor voorkomen vaak agressief zijn. Voor mannen is het dragen van een hoed ook belangrijk, vooral als je dun of kaal haar hebt, omdat het helpt om de huid op je hoofd te beschermen.

Het dragen van zonbeschermende kleding

Tot slot zijn ook je belangrijkste kledingstukken essentieel om je huid tegen de zon te beschermen. Hoewel je misschien niet geneigd bent om lange mouwen of dikke kleding te dragen in de zomer, helpt het bedekken van je huid om een extra laag toe te voegen aan andere zonbeschermingstools zoals zonnebrandcrème. In onze “Een uitgebreide ontdekking van stijlvolle zomermode”-post benadrukten we hoe comfort de sleutel is tot zomerkleding. Zoek naar lichte en luchtige stoffen zoals ademend linnen en zijde, zodat je niet te veel zweet. Deze materialen helpen ook om een verkoelend effect op je huid te creëren.

Een andere optie is om te zoeken naar speciaal ontworpen zonbeschermende of UPF-kleding, die beschikbaar is voor alle geslachten en ook voor kinderen. Net als zonnebrandcrème hebben deze kledingstukken UPF-beoordelingen in plaats van SPF om het niveau van zonbescherming te bepalen dat de stof biedt. EN 13758-2 kleding wordt beschouwd als norm voor zonbescherming en biedt dekking tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Bij twijfel is het altijd het beste om te controleren of de labels op je zonbeschermende kleding de EN 13758-2 productnorm bevatten.

Delen:

Gerelateerde berichten

Andere Categorieën

Over de auteur