Hoe heet het unieke nummer dat elk boek krijgt bij uitgave?

Bij de uitgave van een boek komt veel kijken, waaronder het toekennen van een uniek nummer dat het boek identificeert. Dit nummer is essentieel voor de distributie, verkoop en catalogisering van boeken. Hoe heet het unieke nummer dat elk boek krijgt bij de uitgave? Het unieke nummer dat elk boek krijgt bij de uitgave heet het International Standard Book Number (ISBN). Het ISBN is een wereldwijd erkend identificatienummer dat specifiek is voor een bepaalde editie van een boek. Dit nummer maakt het eenvoudig om boeken te vinden, te bestellen en te verkopen. Wat is een EAN of ISBN? EAN staat voor European Article Number, een streepjescode die wordt gebruikt voor het identificeren van producten in de handel. Voor boeken wordt het EAN-nummer vaak gecombineerd met het ISBN. Het ISBN is specifiek voor boeken en bestaat uit 13 cijfers sinds 2007, waarbij het 10-cijferige ISBN werd uitgebreid om te voldoen aan de EAN-13 standaard. Het ISBN bevat informatie over de uitgever, het land van uitgave, en een uniek identificatienummer voor het specifieke boek. Heeft elk boek een ander ISBN-nummer? Ja, elk boek heeft een ander ISBN-nummer. Dit geldt voor elke unieke titel, editie of variant van een boek. Zelfs als een boek in verschillende formaten (hardcover, paperback, e-boek) wordt uitgegeven, krijgt elke versie een eigen ISBN-nummer. Dit zorgt ervoor dat elk boek gemakkelijk geïdentificeerd en onderscheiden kan worden van andere boeken. Hoe krijg je een ISBN-nummer? Om een ISBN-nummer te krijgen, moet een uitgever of auteur contact opnemen met het officiële ISBN-agentschap in hun land. In Nederland is dit het Bureau ISBN. Je moet een aanvraag indienen en meestal een kleine vergoeding betalen. Nadat de aanvraag is goedgekeurd, wordt een uniek ISBN-nummer toegewezen dat kan worden gebruikt voor de betreffende uitgave van het boek. Welk boek heeft als ISBN 9789401401661? Het boek met het ISBN-nummer 9789401401661 is "Het Diner" van Herman Koch. Dit boek is een bekende Nederlandse roman die wereldwijd succes heeft gekend en in meerdere talen is vertaald. Het ISBN-nummer helpt om deze specifieke editie van het boek te identificeren. Wat doet het Centraal Boekhuis? Het Centraal Boekhuis (CB) is een belangrijke logistieke dienstverlener voor de Nederlandse boekenbranche. Het CB verzorgt de distributie van boeken naar boekhandels en andere verkooppunten, zowel fysiek als digitaal. Daarnaast biedt het CB diensten zoals voorraadbeheer, orderverwerking, en facturatie. Het CB speelt een cruciale rol in het efficiënt en effectief beschikbaar maken van boeken voor de consument. Met deze informatie heb je een goed begrip van het belang en de werking van het ISBN-nummer, hoe je er een kunt verkrijgen, en de rol van het Centraal Boekhuis in de boekenbranche. Het ISBN-systeem zorgt voor een gestroomlijnde en georganiseerde boekenmarkt, wat zowel uitgevers als lezers ten goede komt.

Inhoudsopgave

Bij de uitgave van een boek komt veel kijken, waaronder het toekennen van een uniek nummer dat het boek identificeert. Dit nummer is essentieel voor de distributie, verkoop en catalogisering van boeken.

Hoe heet het unieke nummer dat elk boek krijgt bij de uitgave?

Het unieke nummer dat elk boek krijgt bij de uitgave heet het International Standard Book Number (ISBN). Het ISBN is een wereldwijd erkend identificatienummer dat specifiek is voor een bepaalde editie van een boek. Dit nummer maakt het eenvoudig om boeken te vinden, te bestellen en te verkopen.

Wat is een EAN of ISBN?

EAN staat voor European Article Number, een streepjescode die wordt gebruikt voor het identificeren van producten in de handel. Voor boeken wordt het EAN-nummer vaak gecombineerd met het ISBN. Het ISBN is specifiek voor boeken en bestaat uit 13 cijfers sinds 2007, waarbij het 10-cijferige ISBN werd uitgebreid om te voldoen aan de EAN-13 standaard. Het ISBN bevat informatie over de uitgever, het land van uitgave, en een uniek identificatienummer voor het specifieke boek.

Heeft elk boek een ander ISBN-nummer?

Ja, elk boek heeft een ander ISBN-nummer. Dit geldt voor elke unieke titel, editie of variant van een boek. Zelfs als een boek in verschillende formaten (hardcover, paperback, e-boek) wordt uitgegeven, krijgt elke versie een eigen ISBN-nummer. Dit zorgt ervoor dat elk boek gemakkelijk geïdentificeerd en onderscheiden kan worden van andere boeken.

Hoe krijg je een ISBN-nummer?

Om een ISBN-nummer te krijgen, moet een uitgever of auteur contact opnemen met het officiële ISBN-agentschap in hun land. In Nederland is dit het Bureau ISBN. Je moet een aanvraag indienen en meestal een kleine vergoeding betalen. Nadat de aanvraag is goedgekeurd, wordt een uniek ISBN-nummer toegewezen dat kan worden gebruikt voor de betreffende uitgave van het boek.

Welk boek heeft als ISBN 9789401401661?

Het boek met het ISBN-nummer 9789401401661 is ” De grote ruimte encyclopedie. Dit boek is een uitgebreide gids over het heelal, bedoeld voor zowel astronomie-liefhebbers als studenten en onderzoekers. Het boek behandelt diverse onderwerpen, waaronder ons zonnestelsel, sterren en sterrenstelsels, kosmologie, en de technologie achter ruimtevaart. Gedetailleerde informatie over planeten, de levenscyclus van sterren, de structuur van het universum en de geschiedenis van ruimtevaartmissies wordt ondersteund door prachtige afbeeldingen en illustraties. Geschreven in een toegankelijke stijl, is deze encyclopedie een waardevolle bron voor iedereen die de mysteries van de ruimte wil verkennen en begrijpen.

Wat doet het Centraal Boekhuis?

Het Centraal Boekhuis (CB) is een belangrijke logistieke dienstverlener voor de Nederlandse boekenbranche. Het CB verzorgt de distributie van boeken naar boekhandels en andere verkooppunten, zowel fysiek als digitaal. Daarnaast biedt het CB diensten zoals voorraadbeheer, orderverwerking, en facturatie. Het CB speelt een cruciale rol in het efficiënt en effectief beschikbaar maken van boeken voor de consument.

Delen:

Gerelateerde berichten

Andere Categorieën

Over de auteur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras mollis id lacus sodales sodales. Donec suscipit urna nec rutrum volutpat. Suspendisse nec consequat elit, eu gravida odio. In dictum mattis dolor, quis auctor orci dignissim eget. Sed facilisis nulla sit amet tempus rhoncus.