112BHV leert je medewerkers veiligheidsbewust te werken

112BHV leert je medewerkers veiligheidsbewust te werken

Inhoudsopgave

Je werkt om te leven, je leeft niet om te werken. Dat is een wijsheid die je regelmatig hoort. En inderdaad, hoe leuk je werk ook is, uiteindelijk doe je het om voor jezelf en je naasten te kunnen zorgen. Dat betekent dat je je werk veilig wilt uitvoeren. Een ongeluk zit in een klein hoekje, getuige het groot aantal werkongevallen in het begin van de industriële revolutie. Toen maalde men niet om een arbeider meer of minder, maar voor de slachtoffers én zijn gezin was de impact groot. Gelukkig hebben we in werkend Nederland een behoorlijke inhaalslag gemaakt. Wetten zijn in het leven geroepen, er is duidelijke voorlichting en het RIVM heeft een database aangelegd met informatie over meer dan 31.000 ernstige ongevallen op het werk.

112BHV helpt je een BHV plan op te stellen 

Een arbeidsongeval is een niet-wenselijke en te vermijden gebeurtenis dat zich door of tijdens het uitoefenen van betaald werk voordoet. Door een menselijke fout of een samenloop van omstandigheden. Dit kan zijn een falende beveiliging van een machine zijn, materiaal dat uit een stelling valt of een medewerker die van een te steile trap valt. Er zijn 1.001 mogelijkheden die kunnen leiden tot letsel, van oppervlakkige verwondingen tot zelfs de dood. Niet alles is volledig uit te sluiten, maar het bezitten van kennis geeft jou als leidinggevende wel een duidelijk handvat hoe (preventief) te handelen wanneer veiligheid in het geding is. Een cursus bij 112BHV geeft je de kennis en het vertrouwen en leert je een BHV-plan te maken voor jouw bedrijf.

Wat wordt behandeld in het BHV plan? 

Het BHV-plan geeft je een overzicht van de taken, verantwoordelijkheden en procedures die gevolgd moeten worden als er een incident is. Hiermee samenhangend is er de risico-inventarisatie en – evaluatie (RI&E) en de taakrisicoanalyses (TRA’s). Wat er beschreven is in dit plan:

  • Wat zijn de restrisico’s? Dit zijn de risico’s die niet helemaal zijn uit te sluiten door Arbo maatregelen en dus altijd op kunnen treden.
  • Hoeveel BHV’ers heb je in de organisatie?
  • Hoe zijn deze BHV’ers bereikbaar? Zijn ze op enig moment ook beschikbaar?
  • Hoe is de opleiding en geregelde oefening van deze personen?
  • Hoe is de aansluiting op externe hulpverlening?

112BHV leidt jou en je medewerkers op tot gecertificeerde BHV’ers. Arbeidsveiligheid en gezondheid op de werkplek is iets wat iedere medewerker elke dag nastreeft. Zorg daarom voor voldoende BHV’ers op de werkvloer.

Delen:

Gerelateerde berichten

Een feest van muzikale verbinding

Het Eurovisie Songfestival is al geruime tijd een van de meest geliefde en besproken muziekevenementen in Europa, en inmiddels ook

Andere Categorieën

Over de auteur