De voordelen van duurzame sportprijzen

Inhoudsopgave

In een tijdperk waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zoeken veel organisaties naar manieren om hun impact op het milieu te verminderen. Het kiezen van duurzame sportbekers is een geweldige manier om milieuvriendelijkheid te bevorderen zonder in te boeten aan de trots en erkenning die bij het winnen van een trofee hoort. Bovendien krijgen mensen en organisaties een positiever beeld bij jouw organisatie. Hier zijn enkele tips en ideeën voor het kiezen van duurzame sportbekers.

Kies voor gerecycleerde materialen

Waar sportprijzen nog niet zo lang geleden vooral van goedkoop kunststof gemaakt werden omdat dit makkelijk te bewerken was, zijn er tegenwoordig steeds meer opties van gerecyclede materialen verkrijgbaar. Ook daarbij is kunststof nog steeds een optie maar we zien ook steeds meer sport organisaties die een beker bestellen van gerecycled metaal of zelfs glas. Dat scheelt enorm in de gebruikt grondstoffen en daar is natuurlijk iedereen blij mee.

Je opties bij het kiezen van gerecyclede sportprijzen

Wanneer je op zoek gaat naar sportprijzen van gerecycled materiaal, heb je over het algemeen de volgende opties:

  • Gerecycled Metaal: Bekers van gerecycled metaal zijn robuust en behouden een klassieke uitstraling.
  • Gerecycled Kunststof: Lichter en vaak goedkoper, ideaal voor jeugd- en recreatieve competities.
  • Gerecycled Glas: Elegante en moderne opties die er prachtig uitzien op elk evenement.

Hout is in opkomst

In de vorige opsomming hebben we hout nog niet meegenomen. Dit is een beetje een categorie apart. In sport trofeeën wordt al langer hout gebruikt maar dan gaat het vaak om resthout dat bijvoorbeeld gebruikt wordt voor de voet van een sportbeker. Hier gaat vervolgens een kunststof laagje overheen om het een marmer-look te geven. Maar ook volledig houten sportprijzen kunnen een duurzame en stijlvolle keuze zijn, mits het hout afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. Zoek naar certificeringen zoals FSC (Forest Stewardship Council) om ervoor te zorgen dat het hout duurzaam is gewonnen. Houten bekers hebben een unieke uitstraling en kunnen prachtig worden gegraveerd voor een persoonlijke touch.

Kijk ook naar de productiemethode

Het zou natuurlijk zonde zijn als je veel tijd en geld investeert in het vinden van de perfecte duurzame trofee en vervolgens blijkt dat deze alles behalve duurzaam geproduceerd is. Kies voor bekers die zijn ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Dit betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden gerecycled of hergebruikt na hun levensduur. Sommige bekers kunnen zelfs worden omgevormd tot andere nuttige objecten, zoals plantenbakken of pennenhouders, waardoor ze een tweede leven krijgen.

Delen:

Gerelateerde berichten

Andere Categorieën

Over de auteur